WikiBebia Gezondheid Waarom zou je ervoor kiezen om Shea Butter te gebruiken?

Waarom zou je ervoor kiezen om Shea Butter te gebruiken?
Shea butter is een van de vele producten die je kunt gebruiken voor je huid. Vandaag de dag zijn er een grote hoeveelheid beauty producten te vinden op de markt en die werken niet allemaal even goed. Hoe goed een product werkt is deels afhankelijk van je huid, maar natuurlijk voornamelijk van de kwaliteit van een product. De verschillen in stoffen die er in een product zitten verschillen enorm en zo ook de reactie van je huid op een verzorgingsproduct. Wat is shea butter nou eigenlijk voor product en wat voor voordelen heeft het?

Wat is shea butter eigenlijk voor product?

Het product shea butter onderscheidt zich op een paar vlak van andere verzorgingsproducten. De shea butter wordt gemaakt van vetten. Het zijn echter niet zomaar vetten. De vetten worden verzameld door deze te ontrekken van de noten van een sheaboom. Dit is een boom die groeit in het westen van afrika en al honderden jaren oud is. Wat het product de afgelopen jaren zo populair maakt is het effect dat het heeft op zowel je huid als het haar. De shea butter zorgt voor een zacht en comfortabel gevoel. Dit komt voornamelijk doordat de vetten van de noten die van de sheaboom afkomen rijk zijn aan vitaminen en vetzuren. Het is dan ook niet raar dat de boter door veel mensen vaak gebruikt worden, zowel als bodylotion en als handcrème. 

Welke voordelen kun je door de shea butter ervaren?

Wanneer je gebruik maakt van de shea butter zul je waarschijnlijk relatief snel een aantal verschillen gaan merken. Zo zul je zien dat de shea butter zorgt voor een goed gehydrateerde huid. Door de hoge concentratie van vetzuren in het product zul je merken dat de huid na enkele dagen al een stuk zachter en fijner aan zal voelen. Bovendien is het bij dit product zo dat de huid alleen maar de benodigde vetten zal opnemen. Dit zorgt ervoor dat je met een zachte huid komt te zitten en dat de huid niet vettig aan gaat voelen. Daarnaast is het ook zo dat de shea butter een beschermende functie heeft. De boter zorgt er net zoals ceramiden voor dat je huid wordt beschermd tegen een hoop viezigheid en ontstekingen. De shea butter bevat namelijk een stofje dat hetzelfde effect heeft als ceramiden. Ceramiden is de natuurlijke soort vet die zich bevindt op je huid om deze te beschermen.

Related Post