WikiBebia Mode Waar moet je op letten als je stropdassen wilt kopen?

Waar moet je op letten als je stropdassen wilt kopen?
Heb je binnenkort een belangrijk zakelijk evenement? Dan moet je natuurlijk goed voor de dag komen en is een stropdas hierbij van groot belang. Stropdassen zijn over het algemeen heel belangrijk voor mannen en dit is al jaren zo. Vooral op de werkvloer is het handig om een stropdas te dragen en straalt het professionaliteit uit. Dit betekent wel dat je stropdassen van een hoge kwaliteit moet kopen en rekening moet houden met bepaalde zaken. Niet iedere stropdas is hetzelfde en hier zitten vaak veel verschillen bij. Wat zijn de verschillen precies en waar moet je op letten? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Materialen

De materiaalkeuze is heel erg belangrijk bij het kopen van stropdassen. Bij iedere gelegenheid is er een ander materiaal wat je beter kunt gebruiken. Voor op kantoor is een zijden stropdas vaak voldoende, maar ook voor feesten en bruiloften. Een zijden stropdas kan namelijk makkelijk gestreken worden en ziet er gewoon nog goed uit. Gebruik je een stropdas intensief? Dan kun je beter kiezen voor een polyester stropdas, deze is namelijk een stuk sterker dan andere materialen. Polyester kent wel zijn nadelen en in de zomermaanden kan het erg warm worden met een polyester stropdas. De stropdas heeft ook geen luxe uitstraling en is dus echt bedoeld voor feestjes. Ten slotte heb je de wollen stropdassen en kun je hier echt indruk mee maken. Een wollen stropdas geeft je outfit een eigen look en niet veel mensen maken hier gebruik van. Je kunt de wollen stropdas ook eenvoudig schoonmaken en heel erg lang gebruiken. Je kunt deze stropdas eenvoudig strijken, maar het is verstandig om hem niet te dragen op warme dagen.

Lengte van de stropdas

De lengte van de stropdas is ook erg belangrijk en deze kun je na de aankoop ook zelf aanpassen. Toch is het fijn om een juiste stropdas te kopen en ook alvast goed te kijken naar de lengte van de stropdas. Een gangbare stropdas voor de gemiddelde Nederlandse man is al snel 140 tot 150 cm. Heb je een fors postuur? Dan kun je beter gaan voor een extra lange stropdas en zijn deze ongeveer 15 cm langer. Tuurlijk ligt het ook aan je persoonlijke smaak, maar over het algemeen is dit het beste om te hanteren als je stropdassen gaat kopen.