WikiBebia Wonen Waarom is epoxy vloercoating zo bijzonder?

Waarom is epoxy vloercoating zo bijzonder?
Anno 2022 is er op de vloerenmarkt heel veel keuze en dit maakt het voor mensen moeilijk die een nieuwe vloer willen kopen. Iedere vloersoort heeft zijn voor- en nadelen en dit maakt het uitkiezen van een vloer echt lastig. Tegenwoordig zijn epoxy vloercoatings heel erg populair en worden ook steeds vaker toegepast. Ze kunnen namelijk gebruikt worden in industriële gebouwen, maar ook in de garage van jouw woning. Het wordt heel veel gebruikt en dit komt doordat er voordelen aan verbonden zitten. Epoxy vloercoatings hebben een buitengewoon goede hechting op bijna iedere ondergrond. Ook heeft epoxy vloercoating een uitstekende vloeistofdichtheid. Dit betekent dat er niks door de vloer kan komen en dat de vloer ook eenvoudig is in onderhoud. Niets voor niets ligt epoxy vloercoating heel veel garages en fabriekshallen. Wat zijn de andere voordelen van epoxy vloercoating? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Naadloos

Een groot voordeel van epoxy vloercoating is dat het naadloos wordt geplaatst. Dat het naadloos wordt geplaatst is heel erg fijn als je het goed wilt onderhouden. Er kan namelijk helemaal geen vuil komen in de naden en veel mensen zien dit als een voordeel. Je kunt het hierdoor ook heel makkelijk schoonhouden en dit kan niet met andere vloeren. De vloer is eenvoudig te reinigen met een machine, maar ook met een dweil. Het is ook een voordeel dat je er een antislipvloer van maakt. Vooral in een fabriekshal is het handig dat je niet kunt afglijden. Als bedrijf kan het namelijk zorgen voor bedrijfsongevallen en dat is het laatste wat je wilt hebben.

Ook heeft een vloer met epoxy vloercoating een van de meest gebruikte industrievloeren. Je kunt hier namelijk mee vertrouwen op een hoge mechanische belastbaarheid. Daarom is het ook ideaal om de epoxy vloercoating te gebruiken in jouw eigen garage. 

Zoek een specialist

Wil jij epoxy vloercoating laten plaatsen in jouw garage of in een bedrijfspand? Zoek dan een goede aanbieder uit die jouw hier echt goed mee kan helpen. Epoxy wordt ook wel resin art genoemd en er zijn veel aanbieders die dit voor jou kunnen plaatsen. Iedere aanbieder heeft verschillende diensten en rekent hiervoor een andere prijs. Kies een aanbieder uit die aansluit op jouw persoonlijke voorkeuren, zodat je zeker weet dat de aanbieder het werk goed kan uitvoeren, ideaal toch?

Related Post