WikiBebia Wonen Een woonverzekering is een belangrijke verzekering

Een woonverzekering is een belangrijke verzekering
Je moet er niet aan denken, maar er zijn nog steeds mensen die hun geld verdienen met inbreken. In 2021 werden er maar liefst 23.500 inbraken gemeld bij de politie. Nu kun je natuurlijk denken dat jij in een rustige wijk woont waar nooit iets gebeurt, maar het kan zomaar zijn dat jij, op een slechte dag, toch slachtoffer wordt. En dan is de schade vaak niet te overzien. Je woonverzekering zal de kosten zoveel mogelijk dekken. Vooropgesteld dat je de juiste verzekeringen hebt én dat je voldoende voorzorgsmaatregelen hebt genomen om ongenode gasten buiten te laten. Zo is het van groot belang om deuren en ramen altijd goed te sluiten wanneer je niet in huis bent.

Welke woonverzekering heb ik nodig?

Woon je in een huurhuis? Dan heb je maar één woonverzekering nodig: de inboedelverzekering. Deze verzekering dekt de schade die ontstaat wanneer een inbreker je waardevolle spullen meeneemt. Denk dan aan je televisie, maar ook aan de schade die ze tijdens hun bezoekje toebrengen aan je (zwevende) vloer, je bank en andere items in je huis. Deze verzekering is er ook voor je mobiel, je laptop en je tablet. Laat je deze, in of om het huis, vallen of valt er iets op? Dan kun je de inboedelverzekering benaderen om deze schade te vergoeden.

Hoe zit dat met een koophuis?

Woon je in een koophuis? Dan is een woonverzekering als een opstalverzekering niet alleen verstandig, maar zelfs verplicht! Deze woonverzekering is er voor alles dat bij je huis hoort. Denk dan aan de muren, het dak en de schutting in de tuin, maar ook de inbouwapparatuur in de keuken en de verlijmde vloer in de rest van je huis. Breekt een inbreker jouw deur open en beschadigt hij daarbij zowel de deur als het kozijn? Dan is deze woonverzekering de verzekering waar je moet zijn.

En wat denk je van een reisje?

Heb je alle benodigde verzekeringen voor je huis op orde? Sluit de boel dan goed af en ga op reis. Een reisverzekering doorlopend zorgt ervoor dat je altijd weer goed verzekerd op reis gaat. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over wat er gebeurt met je bagage, ook zakkenrollers kunnen jou niet meer deren. Ga je voor zaken op reis? Dan is het vaak nu nog niet bekend of je volgende week gaat reizen. Door een doorlopende reisverzekering af te sluiten zorg je ervoor dat je altijd, op ieder moment, goed verzekerd op reis kunt gaan.

 

Related Post