Elke vrouw zal het er zeker mee eens zijn dat de bruidsjurk een van de grootste mode-investeringen is die je ooit in je leven kunt doen. Deze jurk symboliseert niet alleen je overgang van een alleenstaande vrouw naar een gelukkige vrouw, maar het is ook belangrijk in de zin dat dit de jurk is die je droeg tijdens je huwelijksdag. Omdat bruidsjurken erg belangrijk zijn voor ons vrouwen, is het maar passend dat we ook moeten weten hoe onze jassen na gebruik goed schoongemaakt moeten worden. Elke jonggehuwde bruid moet de basisprincipes van het opruimen van trouwjurken leren, zodat je in staat zult zijn om het er als nieuw uit te zien en de herinneringen die je hebt op je trouwdag wensen opnieuw te beleven.

Stappen bij het opruimen van trouwjurken:

De meeste labels met trouwjurken geven aan dat er bij het schoonmaken geen dure stomerijprocedure hoeft te worden uitgevoerd, omdat dit de glans en het natuurlijke uiterlijk van de jurk alleen maar verpest. Er zijn echter bepaalde huismiddeltjes die je kunt doen om de schoonheid van je trouwjurk te behouden:

1. Controleer je jurk grondig voordat je het reinigingsproces uitvoert. Het is maar belangrijk dat je de delen van de jurk kent die gekleurd zijn en de stoffen die worden gebruikt bij het maken van je jurk. Op deze manier weet u welk soort reinigingsmiddelen u zult gebruiken bij het opruimen van uw jurk. Een deel van de jurk dat meestal bevlekt is bevindt zich onder de trein van de jurk. Tenzij de trein het grootste deel van de tijd wordt gedragen tijdens uw bruiloft, zal dit waarschijnlijk veel vuil en vlekken aantrekken, omdat dit deel van de jurk zich als een dweil zal gedragen en het vuil opraapt dat in de weg komt.

2. Bereid alles voor dat je nodig hebt voor het schoonmaken – Het volgende wat je hoeft te doen is om de nodige items voor te bereiden die nodig zijn voor het schoonmaken van je jurk, zoals een mild reinigingsmiddel, chloorvrij bleekmiddel, wasborstel, tandenborstel (voor het voorzichtig verwijderen van vlekken) , een bak met water en andere oplossingen voor het verwijderen van vlekken. Zorg ervoor dat u alleen milde reinigingsoplossingen gebruikt om te voorkomen dat de jurk wordt beschadigd en om verkleuringen te voorkomen die de hele look van uw jurk kunnen bederven.

3. Week nooit de hele jurk tijdens het schoonmaken – Zorg ervoor dat u de bevlekte delen van uw jurk vindt en concentreer u alleen op deze onderdelen tijdens het opruimen. Vermijd onderdompeling van de hele jurk onder water, omdat dit veel water zal absorberen en op zijn beurt zal de jurk zwaarder zijn om te dragen en dus zal het schoonmaken stressvol worden van uw kant. Bovendien zul je een langere tijd moeten wachten voordat je jurk opdroogt en je jurk waarschijnlijk na het schoonmaken “uitzakt”.

4. Neem de juiste reinigingsprocedure in acht – Dompel de vervuilde gebieden gewoon onder in een beetje water en gebruik het reinigingsmiddel en de schoonmaakmiddelen en poets uw jurk voorzichtig met behulp van de wasborstel of de tandenborstel. Zodra de vlek is verwijderd, spoel het bevlekte gebied met schoon water en laat het drogen. Het zou ook handig zijn om papieren handdoeken te maken en deze te gebruiken om het overtollige vocht in je jurk te absorberen. Dit proces helpt ook om je jurk snel op te drogen.

5. Droog je trouwjurk goed – Hang nooit je jurk aan de waslijn onder direct zonlicht, want dit zal de kleur van je jurk verpesten. Gebruik daarnaast geen blazers om je jurk snel te laten drogen, want het weefsel van de jurk kan smelten als het wordt blootgesteld aan hoge temperaturen. Het gebruik van drogers om het overtollige water te verwijderen is ook niet aan te raden, omdat dit ook de pittige uitstraling van de hele bruidsjurk zal verwoesten.

Het schoonmaken van trouwjurken hoeft niet duur te zijn. Het enige dat je nodig hebt, is een beetje knowhow en je zult in staat zijn om de algehele schoonheid van je jurk te behouden zonder dat je hem naar de stomerij hoeft te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *